Clubture Forum u Dubrovniku 18. – 20. lipnja

• Jun 11th, 2010 • Category: news • Tags:

plakat1Treći po redu Clubture Forum održava se u Dubrovniku od 18. – 20. lipnja.

U trodnevnom programu sudionici će imati prilike sudjelovati u prezentacijama i raspravama koje će im omogućiti proširenje mreže kontakata, uspostavljanje novih suradnji, kao i učvršćivanje postojećih. Ovogodišnji Forum tematski je usmjeren na razvijanje suradnji organizacija nezavisne kulture s područja obale, otoka i priobalja, te jače povezivanje ovih organizacija s onima iz ostalih dijelova Hrvatske.

U sklopu Foruma odvija se i trodnevni kulturno – umjetnički program kojeg su zajednički osmislile dubrovačke organizacije Art radionica Lazareti i Udruga mladih Orlando, u suradnji s mrežom Clubture. Program će se odvijati na više lokacija u Dubrovniku, a među ostalim ističemo performance hula – hoopera, trapezista i modela Karisa, predstavu Psyche Pelingrada u izvedbi Teatra Lero, te koncert kojim će se predstaviti dubrovački bendovi Valetudo, Materijalna šteta, Prijetnja ogledalu i EMBASSY 516.

Javna tribina pod nazivom Opstanak prostora nezavisne kulture okupit će goste i sudionike Foruma, kao i predstavnike Grada Dubrovnika, a tematizirat će načine opstanka stvarnih i konceptualnih prostora nezavisne kulture u kontekstu krize koja se odražava na uvjete rada nezavisnih kulturnih organizacija. Detaljan program Foruma dostupan je ovdje.

Ovogodišnji Forum treće je po redu okupljanje organizacija nezavisne kulture, a zajednički ga organiziraju:

Art Radionica Lazareti, Dubrovnik

Udruga mladih Orlando, Dubrovnik

Savez udruga Klubtura / mreža Clubture, Zagreb