4. Clubture Forum – Kulturno umjetnički program

Četvrtak, 16. lipnja  

Radionica ritma by Beat Busters / 20h / Rojc
Izbacite negativnu energiju svirajući i otkrijte skrivene talente! Beat Busters pokazati će vam kako nastaje ritam i pri tome vas zabaviti. Ponesite šuškalice, bučilice, zvečkalice i ostale bučnozvučne rekvizite i doživite nastanak ludih ritmova.
Prijave po dolasku.

Nebo nad Rojcom / autori: Ivan Zidar & Udruga Metamedij / 22h / projekcijska dvorana Monteparadiso
Dokumentarni film Nebo nad Rojcom tematizira povijest i tadašnju situaciju u K. Rojcu, koji je sinonim za pulsku kulturnu i civilnu scenu. Film se također bavi i radom udruga te životom i biografijom Karla Rojca, narodnog heroja po čijem je imenu zgrada dobila naziv. Na izradi filma sudjelovali su mahom lokalni autori; autor filma je Ivan Zidar, glazbu su komponirali Tomislav Novak i Marino Jurcan, dok je za audio finalizaciju zaslužan Ivo Lorenzin. Ovaj 45-minutni dokumentarni film snimljen je u produkciji Udruge Metamedij, u razdoblju od svibnja do kolovoza 2005.

K13 – izgubljene godine / Izložba by Otompotom & Studio Kapula / otvorenje – 22h / dvorište Rojca
Povratkom na mjesto pokraj mjesta gdje je sve i počelo preispitujemo opravdanost i svrsishodnost stila života endemske vrste Ezotericus Rojcalis, neugledne, ali za opstanak pozitivnog pogleda na svijet, kao riječ od šest slova, nepobitno krucijalne skupine bezkralješnjaka sa stalnom adresom u sjećanjima onih kojih odavno nisu na glas rekli što zaista misle. Pod lupom kritičke javnosti i pogonjena nezadrživom pozitivnom energijom pjesme šamana sa Velebita posjetiteljima se otvara prolaz u halucinogeni svijet konzervi sardina, čudnovatih kemijskih formula 1 i svega na prvi pogled sasvim običnoga. Nema tu spektakla, svjetla pozornice i lažnih obećanja.  Neka živi snobizam, ali podalje od ove, slikom i prilikom, male, ali zato beznačajne eksplozije mašte, boje i optičkih varki.

ABOP live (Zagreb) /  koncert / 22.30 / caffe bar Cabahia, Širolina 4, Pula
Bend kojemu, od pojave na zagrebačkoj sceni, popularnost raste iz dana u dan jer svojim energičnim nastupom nikoga ne ostave ravnodušnim. Čine ga glazbenici poznati po angažmanu u bendovima poput Elementala, Kriesa, Pips Chips & Videoclips… Live elektronika uz unikatan nastup sa dva bubnjara za jednim “pojačanim” bubnjem, garancija su dobre zabave.
http://www.facebook.com/pages/ABOP/127121390692225

 

Petak, 17. lipnja

Nepokoreni grad / projekcije filmova / 22h / projekcijska dvorana Monteparadiso
Izbor filmova s proteklih izdanja festivala nezavisne kulture Nepokoreni Grad koji se od 2006. godine održava u Karlovcu. Prikzati ćemo najuspješnije video uradke koji, svaki na svoj način, progovaraju o životu u urbanoj sredini. Izbor se sastoji od dokumentarnih, igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova. Filmski program u Rojcu razlikovati od onog idući dan u prostorima tvrđave Punta Christo.
http://nepokorenigrad.info

RAF PUTUJE 2011 / projekcije filmova / 22h / projekcijska dvorana Monteparadiso
Izbor igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, animiranih i glazbenih filmova. Program RAF-a PUTUJE odabran je nakon završetka Revije Amaterskog filma kada su stručni suradnici udruge odabrali program najboljih filmova a za koje je publika tijekom Revije glasala.
http://www.revijaamaterskogfilma.hr/

King Shango Sound System (Zagreb, Pula) / 22h / dvorište Rojca; Studentska udruga Pula (SUP)
2 Steppaz je dvojac kojeg čine – Fyah Steppa i Hot Steppa. Žive u Puli,a od 2006 aktivno se bave glazbom, izvode roots, reggae i dancehall muziku, a po potrebi odrađuju nastupe i za izvođače dubstep ,drum ‘n’ bass glazbe. Uz veliku ljubav i veliki talenat koji su pokazali, izazvali su interes mnogih izvođača, pa i tako ostvarili suradnje s pulskom hip hop grupom Why Not, pjevačicom Lady Jenny, Dubbastards-ima, Lar Plur Lar Sound-om, Militia Sound Crew-om, Jahkozz-om, Filipom Motovunskee-m, Big Oz-om i još nekolicinom mladih mc-ijeva i selektora iz Zagreba, Pule,a i šire. Uz to su stalni mc-ji KingShango Soundsystema. Trenutno su članovi Udruge ” Metamedia” u čijim prostorima odrađuju tonske probe i snimaju u studiju za MetaMusic produkciju.
http://soundcloud.com/king_shango_sound/
http://www.myspace.com/hotnfyahsteppaz

 

Subota, 18. lipnja

Radionica digitalnog DJ-inga / 17 – 19h / prostorija MarsRooma, Rojc
Na radionici digitalnog DJ-inga pokazati će se koje su razlike digitalnog miksanja u odnosu na standardni DJ-ing i kako se može prilagoditi da uređaji rade prema osobnim preferencama. U drugom dijelu radionice baviti ćemo se MIDI kontrolama i mapiranjem, gdje će se dobiti uvid u mogućnosti prilagodbe i programiranja midi uređaja kao dj kontrolera. Polaznici će moći naučiti kako se miješaju različiti bpm-ovi i stilovi s naglaskom na korištenje svih potencijala MIDI kontrolera kao “mosta” između softvera i hardvera.
Voditelj radionice je Domagoj Šavor, član LED kolektiva iz Karlovca koji od 2007. nastupa kao dj Dots. Domagoj je nastupao na festivalima i eventima u Karlovcu, Zagrebu i bližoj regiji, a digitalnim dj-ingom se koristi od svojih prvih svirki. U karlovačkom CZM-u na Gazi već je vodio nekoliko radionica o digitalnom dj-ingu i pripadajućim softverima.
Pozivamo zainteresirane da sa sobom donesu, ukoliko posjeduju, prijenosna računala, eksterne zvučne kartice i/ili MIDI kontrolere.

Program Pulske filmske tvornice / 21.30 – 23.30 / Klub Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12, Pula
Pulska filmska tvornica djeluje od 2004.g. kao jednomjesečna radionica filma u sklopu
Festivala igranog filma u Puli, a od ožujka 2009.g. djeluje kao udruga kojoj je cilj
populariziranje i razvitak filmske i video kulture, produkcija filmova, sustavna edukacija
filmskih autora te poticanje svih oblika stvaralaštva na području filma i videa.
Od 2004. godine kroz ljetnu radionicu educirano je 40 polaznika koji su realizirali 46 kratkih
dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova, 17 filmova je prikazano na 10 festivala u
zemlji i inozemstvu. Uspješnost rada Tvornice potvrđuje i 6 dodijeljenih nagrada i priznanja.
Od travnja 2009. godine Pulska filmska tvornica članica je Hrvatskog filmskog saveza.
Ovom prilikom biti će prikazana dva filma sa Radionice filmske medijske kulture u
osnovnoškolskoj nastavi, film nastao na Školi animiranog filma te najbolje filmove nastale na
Radionici izrade filma (Mladi i usmjereni; Biciklist; Uspješan start; Zašto jedem ono što znam da mi škodi?; Živi život; …i na kraju mravi pojedu ribu; Autobiografski, kostimirani; Šjora Rina Smajla; Kako sam… ; Traži se Happyend; Ča je to za jedan Aikido; Kuda plovi ovaj brod; Katarina; itd.)
http://www.facebook.com/people/Pulska-Filmska-Tvornica/100000965250011

Clubture Forum & Seasplash Summer Club / 21 – 04h / Fort Punta Christo, Pula

Enjoy (Subtle Audio / Good Looking / Materializm)
Alessandro Corsini aka Enjoy karijeru je započeo 2004. godine kao član Juice Loosers ansambla, čiji su radovi bili objavljeni na LTJ Bukem-ovoj kompilaciji Earth Vol.7 (Good Looking). Samostalno je izdao 2 EP-a na talijanskom netlabelu Laverna 2006. godine. 2008. godine u suradnji s bratom Paolom pokreće projekt Beyond Air, koji uključuje live nastup DJ-a i klavijaturista, a rezultira fuzijom jazza, elektronike i improvizacije. 2010. godine izdaje “Edges & Grooves EP” na australskom labelu Materializm. Službeni “debut” imao je na Subtle Audio labelu eksperimentalog drum’n’bass-a na kompilaciji “Subtle Audio Vol. 2” sa trakom “The Crook”. Veliki je ljubitelj jungle, drum’n'bass, breakbeat stilova pe će njegov nastup biti prilika za uživanje uz vesele, dinamične ritmovime koji pozivaju na ples.
http://soundcloud.com/enjoydj

KODIN / Dinko Filipović  [Subculture / Ammunition / Aesthetics / Jabba / LED]
Trenutno težište produkcije još uvijek baca na različite žanrove ali uglavnom na drum`n`bass i to zbog masivne energije te mogućnost eksperimentiranja sa zvukom do nezamislivih granica, no još uvijek se tu nađe i ponešto breakbeata, trip-hopa, hip-hopa čijim je utjecajima i obilježena njegova produkcija. Njegovo prvo izdanje na vinylu bilo je „Girl In A Delirium“ 2007. godine za britanski Ascenzion Records, a drugo izdanje „Diffusion“ je forthcoming na američkom labelu Aesthetics Records, a tu je i EP sa tri pjesme “Right on”, “Wooden dummy”  i “Nothing to see” za talijanski label Subculture Music kao digital-ni release. Nastupao je širom Hrvatske, trenutno je dio LED [KA] kolektiva, JabbaCrew-a [ZG] te DNB Sessions [ZG] večeri.
www.soundcloud.com/kodin / www.facebook.com/thekodin / www.myspace.com/dakodin

NAOS / Stjepan Perković
Poseban interes u miksanju i produkciji posvećuje analognoj „raštimanoj“ glazbi preplavljenoj zvukovima ritam mašina. Proučava old school breaks, hardcore i jungle scenu, susrećući se s izvorima iz kojih su proizlašli neki od najvirtuoznijih i najosobitijih stilova elektronske glazbe. Dio je karlovačkog LED kolektiva te nastupa kao LED dj.
www.soundcloud.com/nao_s

DOTS / Domagoj Šavor
Jedan je od osnivača LED audio-vizualnog programa (Lokalna Elektronička Defenziva), programa Beat Svega, pokretač LED festivala i rezident na festivalu nezavisne kulture Nepokoreni grad. Svoje glazbene utjecaje povlači iz UK techno i idm scene, a proteklih nekoliko godina ukuse profilira prema klubskoj glazbi polomljenih ritmova, često eksperimentirajući s njenim ekstremitetima.
http://soundcloud.com/d0ts

DISgirl & Jan Becele (Trip to Zion DJ & VJ team)
Pokretači Trip to Zion kolektiva, kojem je primarna zadaća promoviranje DJ i VJ kulture, glazbenih skupina i sound systema iz Hrvatske i svijeta čiji je glazbeni izričaj baziran na vrstama glazbe kao što su: dubstep, drum and bass, reggae, dub, jungle, breakbeat i trance. S preko desetogodišnjeg iskustva dj-anja s Jan Beceleom možete očekivati putovanje kroz opaki bass i inteligentne forme ritma, dok je DISgirl sklona teškim ritmovima breakcore i neurostepa proizašlog iz d’n'b-a.
http://www.myspace.com/triptozion

Nepokoreni grad na putu
Udruga za kreativni razvoj “Domaći” organizira Festival nezavisne kulture Nepokoreni grad  u Karlovcu ove godine po šesti put. Uz festivalska događanja u Karlovcu; koja obuhvaćaju projekcije, predstave, performanse, radionice, live nastupe elektronske glazbe, izložbe; festival se kroz mrežu Clubture predstavlja diljem Hrvatske. Ove godine će gostovati u Zagrebu i Puli gdje će predstaviti tri različita festivalska programa: radionice digitalnog DJ-inga, projekcije video radova koji tematiziraju život u gradskoj sredini te nastup DJ-a koji redovito gostuju na festivalskim događanjima: Kodina, Naosa  i Dotsa te specijalnog gosta iz Italije, DJ Enjoya.
http://nepokorenigrad.info

Udruga FAR prikazuje program BEST OF RAF 2011
RAF PUTUJE 2011. – izbor najboljih filmova izabranih putem glasačkih listića na Reviji amaterskog filma 2011.
Pogledati ćete izbor, od publike najbolje prihvaćenih, igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, animiranih i glazbenih filmova. Na Reviji je prijavljeno ukupno 279 filmova. Program RAF-a PUTUJE odabran je nakon završetka Revije Amaterskog filma kada su stručni suradnici udruge odabrali program najboljih filmova a za koje je publika tijekom Revije glasala.
http://www.revijaamaterskogfilma.hr/

Seasplash festival – kratki dokumentarni film by Transmeet.tv
20-minutna video projekcija 8.-og Seasplash festivala, nastala u Transmeet.tv produkciji!
Prisjetite se najzanimljivijih ljetnih trenutaka uz rasplesane kadrove, snimke koncerata i party-a; razgovore s nekim od headlinera (Channel One Sound System, High Tone, Lutan Fyah, Smith & Mighty, Gentleman’s Dub Club, Las Balkanieras, ST!llness,…) te organizatora ovogodišnjeg festivala.

Izložba udruge Seasplash i Punta Christo
Udruga Seasplash i Punta Christo predstavljaju svoje organizacije kroz izložbu materijalnih i nematerijalnih uspomena na gotovo desetljeće događaja u vlastitoj produkciji. Fuzija bajkovitog ambijenta i pozitivnih vibracija otvorit će novu dimenziju prirode i društva, zabave i relaksacije u vrućim ljetnim danima.
www.seasplash.net
http://hr-hr.facebook.com/people/Fort-Punta-Christo/100000826713256