English

Clubture

DKC-HR 1. krug

Naziv suradničkih kulturno-umjetničkih aktivnosti: TV Wall - digital to analog


Podaci o organizaciji - nositelj suradničkih aktivnosti:

Puni naziv organizacije: KA-MATRIX-udruga za društveni razvoj
Službena adresa nositelja (ulica, grad): Haulikova 22, Karlovac
Ime i prezime odgovorne osobe Manuela Kasunić
Voditelj/ica projekta Denis Mikšić
Telefon: 0954446880
Email: denis@ka-matrix.hr
Fax:

Podaci o organizacijama - partneri:

Obavezni partner: Savez udruga Rojca, Pula

Ostali parneri:
Puni naziv organizacije: Luka Rodela (Savez udruga Molekula)
Grad: Rijeka
Adresa: Delta 5/1
Puni naziv organizacije: Kristina Pongrac (Platforma za društveni centar, Čakovec )
Grad: Čakovec
Adresa: Dr. Ivana Novaka 38
Puni naziv organizacije: Savez udruga KAoperativa
Grad: Karlovac
Adresa: Kurelčeva 4
Puni naziv organizacije: Anđela Žapčić
Grad: Karlovac
Adresa: Splitska ul 41a
Puni naziv organizacije: Damjan Milčić
Grad: Karlovac
Adresa: Mala Švarča 119
Puni naziv organizacije: Luka Sertić
Grad: Karlovac
Adresa: Ruđera Boškovića 8
Puni naziv organizacije: Luka Selman
Grad: Karlovac
Adresa: Ul. P.R.Vitezovića 10
Puni naziv organizacije: Bojan Asanovski
Grad: Karlovac
Adresa: Senjska 12


Opis suradničkih kulturno-umjetničkih aktivnosti

Koncept:
Postavljanje, pokretanje i rad na umjetničkoj/recycle instalaciji TV wall. Instalacija je po prvi puta uspješno postavljena u cijelosti u prostoru Male scene HD u Karlovcu za vrijeme Free Art Glitch #3 događanja, te nakon toga u Srednjoj školi Duga Resa (noć muzeja 2019.) i prostoru udruge Eko pan/Šumek. Instalacija TV wall sastoji se od tridesetak odbačenih televizijskih uređaja, koji ovom prilikom ne primaju signale putem antene, već će program – sliku kao medij umjetničkih radova – stvaraju sami posjetitelji i tako kreiraju postav koji odolijeva “post-televizijskom” dobu u kojemu se publika sve više usmjerava na mobilne telefonske uređaje i prijenosna računala dok katodni uređaji kao nekadašnje centralno sredstvo informiranja, edukacije i zabave cijele porodice odlaze u drugi plan.... Program se sastoji od radionice postavljanja i pokretanja TV walla (zida televizijskih prijemnika), spajanja različitih uređaja putem kojih se kreira program, predstavljanja DIY video modulatora i miksera te live act domaćih i gostujućih audio i video umjetnika za koje će TV wall biti scenografija. Instalacija će sa svom pripadajućom opremom biti postavljena u prostorima idućih desetak dana (u Puli je dogovoreno 20 dana) a posjetitelji će imati prilike i sami sudjelovati donoseći vlastite video radove i potrošačku tehniku (VHS, DVD plejere, stare video kamere i sl.) odnosno modulirajući sliku putem video kamera i drugih video plejera (DVD, VHS i sl)

Opis partnerstva:
KA-MATRIX će organizirati zajedno s partnerskim organizacijama u 4 grada program na koji će svaki posebni Savez/platforma djelovati na više načina. Udruga će koordinirati i pratiti provedbu te sastavljati evaluaciju i izvještajti tijekom trajanja i krajem projekta, koordinirati aktivnosti i komunicirati s partnerima. KA-MATRIX će organizirati dopremu i montažu instalacije, tehnička znanja i ljudstvo te promociju u lokalnoj sredini. SU Rojc (Pula) Sudjelovanje u planiranju i izvedbi dijela programa, organiziranje prostora za instalaciju, radionicu i AV performance u Puli. Organiziranje smještaja za izvođače i goste; promocija i dežurstvo uz instalaciju. SU Molekula (Rijeka) U suradnji s KA-MATRIX-om organizira termin i prostor za instalaciju, koordinira i prati provedbu te organizirati poprati program i promociju. SU KAoperativa (Karlovac) U suradnji s KA-MATRIX-om organizira termin i prostor za instalaciju, dogovara prateći program i osigurava prostorne i druge uvjete za provedbu. Platforma za Društveni centar Čakovec. Organizacija prostora i promocija za instalaciju. Pomoć oko smještaja sudionika postavljanja instalacije.

Sadržaj

Događaj 1
NA prvom diogađanju u Puli članovi KA-MATRIX-a postavit će tijekom prvog dana instalaciju TV - wall. Na postavljanje bit će pozvani i građani da se uključe kroz samu pomoć oko montaže, kao i kroz svoj doprinos donoseći stare CRT televizijske aparate ili video snimke. Tijekom prvog i drugog dana bit će pokazane mogućnosti rada s analognim DIY uređajima a cijela oprema će biti postavljena u prostoru do iduće radionice, u Rijeci. U Puli će u glazbeni program sklopu otvaranja popratni glazbeni program izvoditi DJ-i s Radio Rojca i članovi gostujućeg tima).

Događaj 2
Iduće će se u događanje odvijati u Rijeci. Oprema će iz Pule biti prenesena u galeriju Palach (ili neku drugu pogodnu i vidljivu lokaciju, ovisno o konkretnom dogovoru s lokalnim partnerima). Na postavljanje će biti pozvani i građani da se uključe kroz samu pomoć oko montaže, kao i kroz svoj doprinos donoseći stare CRT televizijske aparate ili video snimke. Tijekom prvog i drugog dana bit će pokazane mogućnosti rada s analognim DIY uređajima a cijela oprema će biti postavljena u prostoru Palacha (odn. drugom prostoru) desetak dana. Za popratni program nastupit će lokalni DJ ili bend sukladno dogovoru s lokalnim partnerom i drugim programima u klubu.

Događaj 3
Nakon Rijeke oprema će biti prenesena u Karlovac gdje će biti postavljena na trećem eventu na Maloj sceni. Na postavljanje će biti pozvani i građani da se uključe kroz samu pomoć oko montaže, kao i kroz svoj doprinos donoseći stare CRT televizijske aparate ili video snimke. Tijekom prvog i drugog dana bit će pokazane mogućnosti rada s analognim DIY uređajima, a na otvorenju nastupit će lokalni DJ Uminal i njegov tim.

Događaj 4
Posljednje događanje projekta odvijat će se u Čakovcu, u zgradi Scheier gdje će biti postavljena instalacija TV - wall. Na postavljanje će biti pozvani i građani da se uključe kroz samu pomoć oko montaže, kao i kroz svoj doprinos donoseći stare CRT televizijske aparate ili video snimke. Tijekom prvog i drugog dana bit će pokazane mogućnosti rada s analognim DIY uređajima. Na otvorenju će se predstaviti karlovački ambijentalni noise projekt Tkivo.


Termini i mjesta događanja

Događaj 1
Mjesto: Pula
Termin: 11 mjesec 2019

Događaj 2
Mjesto: Rijeka
Termin: 12. mjesec 2019

Događaj 3
Mjesto: Čakovec
Termin: 01. mjesec 2020

Događaj 4
Mjesto: Karlovac
Termin: 05. mjesec 2020.


Okvirni medijski plan:


Medijski plan provedbe projekta će započeti otvaranjem Facebook događanja za sve evente za čiju će se administraciju b pobrinuti svi suradnici na projektu. Potom ćemo projektne aktivnosti promovirati putem postojećih sustava oglašavanja poput raznih za suvremerinuti nosiitelj projekta, KA-MATRIX u suradnji sa SU KAoperativa dok će daljnju promociju raditi voditelji DKC-ova u kojima će se program provoditi. U lokalnim sredinama partneri će se također brinuti za medijsku promociju, plakatiranje i privlačenje korisnika kroz direktne kontakte.

Budžet Clubture

Opis troška Br. jedinica Cijena kn Iznos kn Tip troška Događaj
Najam vozila, Pula doprema opreme iz Karlovca u Rojc, najam vozila iz Karlovca. Kombi se koristi za transport TV prijemnika i opreme. Najam kombija je 1500 kn (za 3 dana), a u vcijenu su uračunati i troškovi goriva, AC i tunela 1 2300.0   2300.0 transport opreme 1
Najam vozila, Rijeka, transport TV i opreme iz Pule u Rijeku 1 2300.0   2300.0 transport opreme 2
Najam vozila, transport opreme, Rijeka - Karlovac 1 1000.0   1000.0 transport opreme 2
Najam vozila, transport opreme, Karlovac Čakovec 1 1680.0   1680.0 transport opreme 3
Najam vozila, povratak opreme u Karlovac iz ČK, 1 dan najma + troškovi AC 1 1140.0   1140.0 transport opreme 3
Smještaj autora/izvođača, 2 noćenja, 4 osobe, Pula (Denis Mikšić, Damjan Milčić, Luka Selman, Bojan Asanovski) 5 100.0   500.0 smještaj 1
Smještaj izvođača/autora, Rijeka (Denis Mikšić, Damjan Milčić, Luka Selman, Bojan Asanovski) 5 200.0   1000.0 smještaj 2
Smještaj, Čakovec (Denis Mikšić, Damjan Milčić, Luka Selman, Bojan Asanovski) 5 200.0   1000.0 smještaj 3
Honorar autora, autorski ugovor Denis Mikšić 3 2650.0   7950.0 honorar svi
Prehrana produkcijskog tima, Pula, 3 osobe x 3 dana 5 150.0   750.0 prehrana 1
Prehrana produkcijskog tima, Rijeka, 3 dana x 3 osobe 7 100.0   700.0 prehrana 2
Prehrana produkcijskog tima, Rijeka, povratak opreme 2 100.0   200.0 prehrana 3
Prehrana produkcijskog tima, Čakovec. 3 osobe x 3 dana 7 100.0   700.0 prehrana 3
Prehrana produkcijskog tima, povratak opreme iz Čakovca u Karlovac 2 100.0   200.0 prehrana 3
Isak plakata, 100 kom. plkt 60 10.0   600.0 tisak plakata i letaka svi
Tisak letaka, 300 kom 250 2.0   500.0 tisak plakata i letaka svi
Honorar tehničara, Damjan Milčić, ugovor 1 1000.0   1000.0 honorar svi
Honorar izvođača Luka Selman - Tkivo, Čakovec 1 400.0   400.0 honorar 3
Ukupno     23,920.00

Pregled budžeta Clubture

Tip troška Iznos kn Udio (%)
put 0.00 0 %
smještaj 2,500.00 10.45 %
prehrana 2,550.00 10.66 %
promocija 0.00 0 %
honorar 9,350.00 39.09 %
transport opreme 8,420.00 35.2 %
najam opreme 0.00 0 %
materijalni troškovi 0.00 0 %
Ukupno: 23,920.00

Izjava:
Izjava_o_nepstojanju_DF_KMTRX.pdf