English

Clubture

Clubture-HR 22. krug - 1. poziv

Naziv projekta: STREETARTANJE


Vrsta projekta: Turneja
Budžetna kategorija: 20 000

Podaci o organizaciji - nositelj projekta:

Puni naziv organizacije: Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja „Revolucija“
Adresa nositelja (ulica, grad): Trg kralja Tomislava 14 Valpovo
Ime i prezime odgovorne osobe Domagoj Oklopčić
Voditelj/ica projekta Davor Ileš
Telefon: 091 948 3124
Email: udrugarevolution@gmail.com
Fax:

Podaci o organizacijama - partneri u projektu:

Puni naziv organizacije: Ka matrix udruga za društveni razvoj
Grad: Karlovac
Adresa: J. Haulika 22 Karlovac
Puni naziv organizacije: ARLA udruga za promicanje urbane kulture
Grad: Đakovo
Adresa: Ante Starčevića 63, Đakovo
Puni naziv organizacije: ReArt Udruga za umjetnost i stvaralaštvo
Grad: Osijek
Adresa: Kneza Trpimira 1c Osijek


Opis turneje

Opis sadržaja koji se predlaže za turneju:

Uvodni dio turneje je prikupljanje kontakata umjetnika koji se bave street artom, kako bi se napravila baza za predstavljanje domaće street art scene (svaki umjetnik bit će predstavljen kroz biografiju, fotografije radova, opis rada i dr.). Na temelju prikupljenih podataka napravit će se digitalni fanzin u kojem će biti predstavljeni street art pojedinci koji su novi ili stari predstavnici street art scene u Hrvatskoj. Cilj turneje jest dokumentiranje street art scene kroz produkt fanzina i hot-spotova, značajnijih street art lokacija u gradovima uključenim u turneju.. Digitalni fanzin će biti izrađen kao uvod u samu produkciju predstavljanja street art scene na terenu. Prije početka projekta će određeni broj fanzina biti isprintan kao svojevrsni dokumentarni katalog te će služiti za daljnje predstavljanje, a od fotografije radova bi izradili izložbu u gradovima koji su uključeni u turneju (Osijek, Đakovo, Valpovo, Karlovac).
Drugi dio projektne turneje je predstavljanje fanzina na festivalima uz Street art jam i izložbu fotografija radova street art umjetnika. Jam će okupiti umjetnike lokalne scene od kojih su neki predstavljeni u fanzinu kako bi se dala mogućnost interakcije s publikom kroz graffitiranje na licu mjesta. Na taj način će se predstaviti street art u svjetlu umjetničkog, (razlika između street arta, murala, grafitti i delikventske škrabotine) . Publika turneje je pretežno orijentirana mladima, ali i široj populaciji koja street art još uvijek smatra vrlo delikventnom.
Turneju provode Udruge u Slavoniji koje žele povezati više urbanih festivala s ostatkom urbane scene u Hrvatskoj. Tako će se pozvati u fanzinsko predstavljanje street umjetnike iz ećih centara Zagreba, Rijeke, Splita, Zadra, Pule, Šibenika, ali i manje zastupljenih gradova na sceni Vukovara, Đakova, Osijeka, Valpova, Dubrovnika, Varaždina, Čakovca, Karlovca i ostalih hrvatskih gradova.
Unutar prvog dijela projekta izradit će se online mapa s digitalno mapiranim street art spotovima u svakom gradu kao i lokacijama koje se do sad nisu graffitirale. Mapa će dati pregled organizacije starijih street art lokacija diljem Hrvatske kao i novonastalih u sklopu turneje.
Cilj STREETARTANJE turneje je dokumentiranje hrvatske street art scene kroz produkt fanzina i izradu on-line karte kojoj će ideja biti stalni rast i širenje na nove lokacije.
Predstavljanje fanzina na festivalima, mapiranje street art spotova i održavanje street art jamova koji će povezati više gradova oplemenjujući iste novim umjetničkim dijelima biti će dio programa intenzivnije okrenut javnosti..
Termini i mjesta događanja

Događaj 1
Mjesto: Valpovo
Termin: Lipanj 2021

Događaj 2
Mjesto: Osijek
Termin: Lipanj 2021

Događaj 3
Mjesto: Đakovo
Termin: Srpanj 2021

Događaj 4
Mjesto: Karlovac
Termin: Rujan 2021


Clubture budžet

13,400.00 kn