English

Clubture

Clubture-HR 22. krug - 1. poziv

Naziv projekta: Ponosne inicijative


Vrsta projekta: Suradnički
Budžetna kategorija: 20 000

Podaci o organizaciji - nositelj projekta:

Puni naziv organizacije: Ponosni Zagreb
Adresa nositelja (ulica, grad): -
Ime i prezime odgovorne osobe Karla Horvat Crnogaj
Voditelj/ica projekta Karla Horvat Crnogaj
Telefon: 0919744863
Email: horvat.crnogaj@gmail.com
Fax:

Podaci o organizacijama - partneri u projektu:

Puni naziv organizacije: Proces
Grad: Pula
Adresa: Ul. Ljudevita Gaja 3, 52100, Pula
Puni naziv organizacije: Platforma LGBT Centra Split
Grad: Split
Adresa: Ul. kralja Tomislava 8, 21000, Split


Opis projekta

Koncept:

Projekt nastaje slijedom kontakta između grassroot inicijativa i kolektiva koji se bave LGBTIQ+ osobama nastalih diljem Hrvatske mahom kao reakcija na područja nepokrivena od strane organizacija koje se  službeno bave identitetski prefiksiranom kulturom. 

Dok etabliraniji pravni oblici  - poput udruga - zbog krutog sustava financiranja i administriranja projekata moraju zadržavati stalan rast indikatira uspješnosti (počesto i na uštrb osnovne vizije organizacije), ovakve grupacije imaju slobodu zadržavanja fokusa na svoj primarni cilj. Kod navedenih je inicijativa to prije svega uključivost svih identiteta i s njima povezanih kulturnih i životnih praksi. Koliko je značajno njegovati sadržaje takve orijentacije svjedoče nedavni razvoji koji su na vidjelo izvukli trend transfobije unutar aktivističke i akademske zajednice u regiji. 

Jedna od linija djelovanja predloženog projekta je decentralizacijska: tu primjerice ulazi predstavljanje radova umjetnika/ca koji ne djeluju na području Zagreba na drugoj lokaciji od matične a koja opet nije u glavnom gradu (Pula). S tim ciljem se povodi i oblikovanje historiografskog fanzina koji u Splitu obilježava proteklih deset godina održavanja te Povorke ponosa o kojoj se znatno manje pisalo nego o zagrebačkoj.

Druga linija je osnažujuća - ponajprije za predstavnike LGBTIQ+ zajednice. Organizacijom ovakvih sadržaja oblikuju se sigurni prostori susreta i slobodnog življenja identiteta. Emancipacijski učinak tako vrši sadržaj aktivnosti postprodukcijskih radionica te održavanje Pride Ridea u Zagrebu.

Treća linija usmjerena je spram šire javnosti spram koje stremi djelovati osvještavajuće. Ususret i tijekom održavanja aktivnosti, predstavnici partnerskih inicijativa zauzimati će medijski prostor temama identitetskih kultura i djelovati povoljno spram vidljivosti LGBTIQ+ identiteta na razini Hrvatske.

Većina aktivnosti se provodi na otvorenom te se lako može prilagoditi epidemiološkim uvjetima.
Termini i mjesta događanja

Događaj 1
Mjesto: Zagreb
Termin: lipanj

Događaj 2
Mjesto: Split
Termin: lipanj

Događaj 3
Mjesto: Pula
Termin: srpanj


Clubture budžet

13,731.00 kn