Clubture

Radio na cesti 2018

Nositelj
KLFM - radio u zajednici
Partneri
Koalicija udruga mladih - KUM, Platforma Doma mladih, Udruga mladih Kolektiv, Kulturno-umjetnička udruga Manufaktura snova
Godina
2018
Mjesta
Split, Umag, Metković

Projekt predstavlja domaću nezavisnu glazbenu scenu te demonstrira tehnološku jednostavnost i pristupačnost radio transmisije. Namjera je turneje galvanizirati subkulturnu i popkulturnu scenu demistificiranjem bine, stage-a i novih Internet radio tehnologija. Kroz provedbu projekta stvara se različite mikro zajednice koje svojim aktivnostima, odnosno radioaktivnostima uključuju u stvaranje radijskog programa i nastavljaju rast šireg projekta „KLFM - Radio u zajednici“.

Split - Prvotno zamišljen na platou ispred Doma mladih, događaj je preseljen u prostor kluba Kocke. Ovo izdanje RNC ostvarilo je rekordnu posjećenost s oko 600 posjetitelja i ugostilo je vrhunske glazbenike iz bendova Waitapu, Bilk, No!Mozzart i ESC Life.

Umag - Nakon Splita, 9. lipnja 2018. druga stanica Radio na cesti turneje je Umag, odnosno Indirekt festival 2018. U samom centru Umaga, na glavnoj gradskoj šetnici, Garibaldijevoj ulici, od 13 do 16 sati nastupili su Cuisine Dub iz Splita, Marko Rudelić iz Zagreba i njegov bend domaćih snaga (Ervis Pintar i Vlado Kuzman), te lija Ludvig iz Beograda. Uoči samog glazbenog događanja, u caffe baru “Buoni Amici” održana je radionica “Radio out of the Box” u kojoj je prezentirano sve o funkcioniranju i postavljanju community streaming radija.

Metković - Treće odredište ove godine, nakon Splita i Umaga bio je Metković 27. listopada. Radionica/predavanje na temu community radija, njegovog funkcioniranja i eventualnog uključivanja u njegov rad, sastavni je dio Radija na cesti i u Metkoviću, nakon čega se večernji program nastavio u Pubu Tabakera zbog loše vremenske prognoze i nemogućnosti provođenja programa na otvorenom. Nastupili su bend Juggernaut i Stepped Out i publiku u Metkoviću izložili sasvim novim i drugačijim glazbenim strujanjima.