Clubture

EEII 2005 (Eksperimentalne elektronske intervencije u interijeru) - segment festivala

Nositelj
UKE - Urbana kultura i edukacija
Partneri
Domaći - Udruga za kreativni razvoj, Udruga građana Spirit
Godina
2005
Mjesta
Karlovac, Rijeka

Festival eksperimentalne elektronske intervencije u interijeru 2005 održan je po treći put u Križevcima od 10. do 12. rujna 2005., a ugostio je medijske djelatnike na Free/public radijima iz Europe, nezavisne muzičare i nezavisne izdavače i izdavačke kuće kako bi prezentirali svoj rad i stvorili veze za buduće projekte. Festival je imao dnevni, konferencijski dio na kojem su se vodile diskusije, radionice i predstavljanja te večernji dio festivalskog tipa, s glazbom i VJingom. Cijeli je program bio prenošen internet radio streamom putem slobodnog softwarea i preko GNU Linux platforme. Segment festivala koji se u okviru Clubture projekta prenio u druge gradove:

Karlovac - U centru na Gazi 14. 9. 2005. održana je radionica uspostavljanja internet radio streama. Zajednički rad GentleJunk co.-a, Kaiserradia, Faccia de merde, Roberta Radamanta i Dragana Pajića Paje rezultirao je 30 minutnom snimkom (na DVD-u). Idući dan, 15. 9. 2005. održana je radionica uspostave streama te zajednički rad u software-u AbeltonLive, rad na montiranju vlastite TV stanice te stream s glazbom preko dana. Navečer su nastupe održali: DJ Faccia di merde (It), Robert Radamant, GetleJunk co., Shalom brothers, Switzerlanbd Steamboat, Kaisserradio. Za VJing je bio zadužen domaći crew – Vesna Šikić i Denis Mikšić.

Rijeka - u klubu Spirit 16. 9. 2005. tijekom dana održana je radionica uspostave streama i podešavanje tehničkih mogućnosti. Navečer je održan glazbeni dio programa: Robert Radamant, Faccia Di Merde, Swizerland Steamboat, Kaisserradio i Dragan Pajić Pajo koji su nakon koncerta pušteni na stream. Idući dan, 17. 9. 2005., također u klubu Spirit, održalo se predstavljanje radio mreže slobodnih interent radija radio Livre i predstavljanje projekta piratske TV stanice s prikazivanjem kratkih video uradaka i radionicom ostvarivanja vlastite piratske TV stanice.