Clubture

Herbarij

Nositelj
Kulturno - umjetnička udruga Romb
Partneri
Udruga za razvoj video aktivizma NO-kat
Godina
2004
Mjesta
Split

Herbarij je poligon za eksperimentiranje s novim medijima podijeljen na audio, vizualni i edukacijski dio. Koncept herbarija se zasniva na prešanju zvuka i slike. Za svaki se događaj posebno pripremaju audiovizualni materijali. Cilj je splitskoj publici predstaviti splitsku elektronsku scenu i Vj-e te omogućiti svim zainteresiranima edukaciju za koju postoji interes.

Split - Od 16. do 20. svibnja održana je radionica u free software alatima za rad u digitalnim medijima (video i 3D sadržaji). Program je realiziran u suradnji a.networka, travellaba i ROMB-a u prostoru SplitConnecta. Radionice su podijeljene u 2 smjera: video editing sa Cinelerrom (voditelj: Andraž Tori iz kiberpipe) i 3D s Blenderom (voditelj: Julian Oliver mi2 resident).

Audio herbarij realiziran je klubu Kocka te su se na njemu predstavili splitski elektronski glazbenici: DJ Turbo (16. svibnja), DJ Karmakumulator (23. svibnja), Dishtone (30. svibnja), DJ Kareem (19. lipnja). Svaki su događaj popratili Vj-i Tina Šarić, Vinko Pelicarić i Raško Bajraktarević. Gosti iz Zagreba: Lolobrigida, Bilk i Radikal dub kolektiv nastupali su 25. lipnja.

Vizualni dio Herbarija također je predstavljen u klubu Kocka: 14. lipnja projekcijom 3D herbarij videa te 21. lipnja projekcijom Recycled videa (obrađene stare video trake, snimke, fotografije koje bi inače bile bačene).