Clubture

S.O.S. art festival – Sisak otvorena scena Ulični kazališni festival

Nositelj
Kazalište Daska
Partneri
Inicijativa nadrealista Kostajnice, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota - IKS
Godina
2005
Mjesta
Sisak, Gvozd, Topusko, Hrvatska Kostajnica

Program S. O. S. festivala imao je tri dijela, prvi dio bile su radionice uličnog kazališta u kojem su sudjelovali i gosti i domaći izvođači koji su zajedno pripremili mimohod po ulicama i nastup pod nazivom Cyrk, cyrk. Drugi dio bile su izvedbe pripremljenog uz predstavljanje vještina kazališta iz Mostara i Katowica u Sisku, Hrvatskoj Kostajnici, Gvozdu, Topuskom i Petrinji. U trećem dijelu, osim navedenih, u sklopu S. O. S. festivala nastupili su i brojni drugi izvođači.

Sisak - Segment festivala koji je proveden uz potporu Clubture-a je gostovanje Mostarskog teatra mladih koji je 29. lipnja u Rimskoj ulici izveo uličnu predstavu „Glavom kroz zid“ temeljenu na iskustvu kazališta Augusta Boala. U dvadesetminutnoj akciji glumci iz Mostara pokazali su kako je (ne)moguće postići zajedništvo slučajno okupljenih ljudi u kratkom vremenu. Glasanjem i sudjelovanjem u igri posjetitelji su se odlučivali za ili protiv nekog postupka i na taj način usmjeravali predstavu.

U dvorištu sisačke gimnazije, 30 lipnja. jedna od najatraktivnijih poljskih kazališnih grupa uličnog kazališta Kogitatur „A PART“ iz Katowica izvela je predstavu Femina 2 - kazališni spektakl na štulama, s vatrama i maskama.

Gvozd - Ispred Hrvatskog doma u Gvozdu, 27. lipnja, Mostarski teatar mladih izveo je uličnu predstavu „Glavom kroz zid“ temeljenu na iskustvu kazališta Augusta Boala.

Topusko - U centru Topuskog, 27. lipnja, Mostarski teatar mladih izveo je uličnu predstavu „Glavom kroz zid“ temeljenu na iskustvu kazališta Augusta Boala.

Hrvatska Kostajnica - U ulici Vladimira Nazora, 27. lipnja poljsko kazalište Kogitatur A PART u suradnji s članovima radionice uličnog kazališta izvelo je uličnu predstavu pod nazivom Cyrk, Cyrk.