Clubture

Don't hate the media, be the media - I

Nositelj
Fantastično dobra institucija - Fade In
Partneri
Udruga za promicanje kultura Kulturtreger, Udruga Monteparadiso, Amandla, Udruga za razvoj video aktivizma NO-kat
Godina
2005
Mjesta
Vukovar, Split, Zagreb, Rijeka, Pula

Vukovar - U programu u Vukovaru, 19. veljače prikazane su projekcije filmova «Turistički kamp» koji govori o položaju azilanata u Australiji i dokumentarni film «Lepa Dijana».

Split - U klubu Kocka, 13. travnja, u sklopu filmskih projekcija srijedom u ovom klubu prikazan je film «Turistički kamp».

Zagreb - U klubu Booksa, 30. travnja, program je uz projekciju filma «Turistički kamp» sadržavao i ciljanu diskusiju o položaju tražioca azila u Hrvatskoj te o tek donesenom Zakonu o azilu. Osim urednika video izdanja, u raspravi je sudjelovao i koordinator programa «Hrvatska (k)raj na zemlji» Gordan Bosanac u ime Centra za mirovne studije. Prikazana je projekcija kratkog iranskog filma «Olympics in camp».

Rijeka - U Infoshopu Škatula, 29. ožujka, prikazana je projekcija radova vezanih uz program Uvod u video aktivizam te se razvila rasprava o nezavisnoj video produkciji, medijskom radu Fade in-a te o etici novinarstva.

Pula - U Hacklab-u udruge Monte paradiso, 28. travnja prikazani su najzanimljiviji aktivistički video radovi nakon čega je uslijedio razgovor o etici u novinarstvu. Uz projekciju aktivističkih klipova prikazan je i dokumentarni film «Globalizacija i mediji».

Od 24. do 26. lipnja, također u pulskom Hacklab-u, održana je radionica Don't hate the media, be the media kompletnog programa - snimanje, novinarstvo, montaža. Program je miks teorijskog, tehničkog i praktičnog rada u kojemu je svaki/a polaznik/ca snimala, montirala i sudjelovala u zajedničkoj reportaži na temu aktivnosti udruga koje djeluju u vojarni «Karlo Rojc».