Clubture

Program urbanog sela

Nositelj
Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture - K.V.A.R.K.
Partneri
Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture - K.V.A.R.K., Udruga Protest, BUKA - Bjelovarska udruga za kulturnu aktivnost
Godina
2004
Mjesta
Bjelovar, Križevci, Labin

Program urbanog sela je projekt prezentacije umjetnosti i kulture življenja koja se razvila u manjim urbanim sredinama. Kroz glazbene događaje, kazališne predstave, radionice, prezentiran je program oko kojeg su okupljena tri kolektiva iz Bjelovara, Križevaca i Labina. Zadnjih par godina u ovim malim sredinama razvila se alternativna kultura te se iz godine u godinu povećava broj umjetnika pa je cilj projekta bio prikazati i informirati malu urbanu scenu, umrežiti organizacije na projektu te inicirati nove projekte.

Bjelovar - Program je započeo u prostorijama Buke, 28. veljače, prezentacijom samog projekta i udruga K.V.A.R.K. iz Križevaca i udruge Protest mozga iz Labina te predstavljanjem njihovih fanzina ZUK i La Bean. Uslijedila je večer elektronike na kojoj su nastupali Calimero the Lunatic (Kž), Elektrolog (Kž), Adalin s cloude Clo (Bj). Završni dio prvog segmenta projekta PUS bio je koncert u caffe baru Zagreb gdje su nastupali Sparrowsoup (Bj), Old Witch (Bj) i X-Cluded (Kž).

Križevci - Drugi segment PUS-a krenuo je 23. travnja Radionicom zvuka koja se održala u prostorijama kluba Safehouse. Voditelj radionice bio je Saša Lončarić, a imala je tri djela - postavljanje opreme, ozvučavanje te rad na mixeru. Kasnije je održana večer poezije na kojoj je sudjelovalo šest mladih križevačkih proznih umjetnika, tri člana zagrebačke udruge GAMAD te Đuro Stojanović, poznati srpski pisac. Nakon večeri poezije održan je koncert grupe Paor of love iz Zrenjanina. Drugi dan PUS-a, 24. travnja, započeo je radionicom stripa Ivane Armanini u prostorijama Kvarkovog info shop-a. Kasnije se, također u infoshopu održala prezentacija udruga na kojoj su se predstavili Buka iz Bjelovara i Protest mozga iz Labina. Marko Strpić prezentirao je nezavisno izdavaštvo ŠTO ČITAŠ. Večernji koncert održan je u prostorijama kluba Safehouse i na njemu su nastupali Analog Spam, Anđeli, Bilk, Ig Luigi, P.O.R.O.T.A., Tito s Boys, X-Cluded. Nakon koncerta održana je disko night zabava uz DJ-a Bangavog iz Beograda.

Labin - U KuC-u Lamparna, 18. lipnja održani su Radionica miksanja na dva gramofona (voditelj THX1138 iz Križevaca) koja se postepeno razvila u party za koji su bili zaduženi DJ THX 1138 te DJ Tomislav Rabadžija (Križevci). Idući dan, 19. lipnja, na terasi Fast food X - industrijska zona Dubrova odigrana je predstava Smrt šumi. Isti dan, neposredno pred koncert na istoj terasi, Mauro Cirol i Goran Brezac vodili su tonsku radionicu na kojoj su pokazali kako ozvučiti bend na otvorenom. Na koncertu su svirali Protest mozga, Pillowpack, The Orange Strips, Analog Spam i Painetrattion. Koncert je bio zamišljen kao druženje i prezentacija bjelovarskih i koprivničkih grupa Labinskoj publici, ujedno i završetak programa Urbanog sela.