Clubture

Revija amaterskog filma - RAF putuje

Nositelj
Udruga Postpesimisti
Partneri
Udruga građana Spirit, Autonomni kulturni centar Attack, Udruga Filmaktiv, Građanska organizacija za kulturu - GOKUL, Submedij, Udruga mladih Plus - Novi Vinodolski
Godina
2004
Mjesta
Novi Vinodolski, Rijeka, Desinić, Cres, Jelsa, Pazin

Revija Amaterskog Filma je jedinstvena manifestacija internacionalnog karaktera koju organiziraju 2 udruge za mlade – PostPesimisti i ATTACK!. Programska koncepcija uz prikazivanje filmova u popularnim zagrebačkim neprofitnim klubovima – Močvara, Kset, ATTACK!, [m.a.m.a], MM Centar; Centrima za kulturu grada Zagreba i ostalim filmskim/umjetnickim klubovima obuhvaća i interaktivne radionice za filmske autore amatere, bogat off-program, okrugli stol/panel diskusiju te glazbeni program popularnih urbanih zagrebačkih glazbenika i skupina. Revija se održava jednom godišnje u ožujku. Reviju Amaterskog Filma karakterizira urbani karakter, neprofitnost i nekomercijalnost, a organizatori su se već pobrinuli da RAF postane trajna, jednogodišnja manifestacija i značajan dio kulturno-umjetničke ponude Zagreba i Hrvatske. Revija odustaje od klasičnog koncipiranja festivala na kojima se radi selekcija te prikazuje sve pristigle radove u koje je uložen neki trud. Na samoj se reviji susreću mladi video umjetnici/ce iz Hrvatske i Europe, što je temelj za uspostavljanje kontakata i daljnju međusobnu suradnju. Važna je neposrednost, tj. brisanje granica između profesionalaca i amatera, organizatora i publike. Selekcija filmova s Revije (prema izboru publike) predstavljena je u sklopu mreže Clubture publici u: Novom Vinodolskom, Rijeci, Desiniću, Cresu, Jelsi i Pazinu.

Novi Vinodolski - U Gradskoj knjižnici, 7. svibnja, uz nekoliko riječi o festivalu prikazana je selekcija 23 filma s Revije.

Rijeka - U udruzi Spirit, 15. i 16. lipnja, prikazane su samostalne projekcije s Revije amaterskog filma.

Desinić - RAF-ova selekcija prikazana je 26. lipnja u Velikom Taboru u sklopu Tabor film festivala.

Cres - RAF-ova dvodnevna projekcija na Cresu organizirana je u sklopu Free spirit festivala, 27. srpnja u ljetnom kinu Susajda u Cresu te 29. srpnja na gradskom trgu u Lubenicama gdje je prikazan izbor filmova s RAF-a 2003. godine.

Jelsa - Na poziv festivala trance kulture Underwater overground, RAF je predstavio izbor svojih filmova u uvali Zenčišća, 4. kolovoza.

Pazin - Dio jednotjednog neformalnog festivala Lindar u selu ''poviše'' Pazina, bila je i RAF-ova projekcija filmova 17. kolovoza.