Clubture

Revija amaterskog filma - RAF

Nositelj
Udruga Postpesimisti
Partneri
Autonomni kulturni centar Attack
Godina
2002
Mjesta
Osijek, Slavonski Brod, Valpovo, Bistrinci

Revija amaterskog filma održana je od 3. do 9. ožujka 2002. godine u 5 zagrebačkih urbanih okupljališta: Močvari, Ksetu, MaMi, Attacku i MMCentru. U službenom dijelu prikazano je 70-ak pristiglih amaterskih filmova od kojih je izabrano 20-ak najuspješnijii koji su u narednom periodu prikazani u drugim hrvatskim gradovima. Krajem listopada 2002. godine organizatori Revije amaterskog filma gostovali su u četiri mjesta u Slavoniji, prikazavši izbor najprihvaćenijih filmova, u suradnji s lokalnim grupama te je to prvi put da se amaterski filmovi prikazuju još negdje osim na samom matičnom festivalu. Projekcije i razgovori s publikom održali su se u sljedećim gradovima:

Osijek - U klubu mladih Proni 24. listopada 2002. u suradnji s lokalnim udrugama Proni i Graddonji prikazan je izbor iz Revije, a u dijelu rezerviranom za aktivističku projekciju prikazan je i polusatni news service «European Newsreal – Indymedia project» koji je sastavljen od petominutnih kratkih vijesti iz europskog aktivističkog svijeta.

Slavonski Brod - U Domu umirovljenika, u naselju kraljice Jelene, 25. listopada 2002. u suradnji s lokalnom udrugom Pokret urbanog življenja (Puž) prikazan je izbor iz Revije te «European Newsreal».

Valpovo - U Klubu mladih, u suradnji s Klubom mladih Valpovo, 26. listopada 2002. prikazan je izbor iz Revije.

Bistrinci - U Klubu mladih 27. listopada 2002. RAF je gostovao u romskom dijelu naselja Bistrinci kraj Belišća. Projekcija je djelomično modificirana za mlađu djecu pa su prikazani filmovi iz produkcije Foto kino video kluba Zaprešić čija se produkcija sastoji mahom od animacija te zanimljivih srednjoškolskih uradaka, a prikazani su i neki animirani uratci s RAF-a.