Clubture

Mala plesna fronta

Nositelj
Eksperimentalna slobodna scena - EKScena
Partneri
Centar za dramsku umjetnost (CDU), BADco.
Godina
2002
Mjesta
Grožnjan, Pula, Zagreb

Projektom se želi omogućiti uvjete za rad na prvim ili novim projektima najmlađe generacije koreografa u sklopu projekta WATT+EAU, stvoriti vidljivost mladih plesača i koreografa izvan Zagreba kroz organizaciju gostovanja njihovih predstava nastalih u sklopu Eks-scene te proširiti prostor edukacije mladih profesionalaca, ali i neplesača u okviru radionica i treninga.

Grožnjan – Prva faza projekta uključivala je jednotjednu istraživačku radionicu (22. - 29. srpnja) na otvorenim lokacijama u Grožnjanu u suradnji BADco. (Goran Sergej Pristaš, Nikolina Bujas Pristaš i Ivana Sajko), pet studenata dramaturgije i trinaest izvođača-autora. Podijelivši se u četiri radne skupine sudionici su imali zadatak otkriti nedefinirane konkretne lokacije koje svojom organizacijom ne nameću jednostavnu dramaturšku logiku. U tjedan dana rada izvršena je topografska analiza Grožnjana, lociranje mjesta interesa, definiranje odgovarajućeg koncepta i rasprava idejnih pretpostavki mogućeg projekta. Završna faza je uključivala prvi, signalni prijelaz u izvedbenu realizaciju idejnih i konceptualnih pretpostavki, odnosno izvedbu kao raspravu o ideji. Razrađeni materijal je memoriran i dokumentiran te spreman za nove faze razvoja projekta u Zagrebu i Dubrovniku te je prezentiran pred gledateljima u Grožnjanu.

Pula – Na festivalu Media Mediterranea 4 od 12. do 15. kolovoza održana je plesna radionica modernog plesa. Po završetku radionice sudionici su prezentirali materijal koji su zajednički osmislili. Pored radionice prikazan je i performans dueta Autos ''Promišljanje o autizmu današnjice''.

Zagreb - U Zagrebu je u sklopu Treće smjene Urbanog festivala nastavljen projekt iz Grožnjana. Relociran u Zagreb, projekt ne teži reinskribirati lokacije svojom prisutnošću ili tematizirati 'autentičnost' grada/iskustva, već istražiti odnos privatno/javno te odnos prostornosti u kontekstu današnjeg tehno-globalizirajućeg svijeta gdje ideja fiksne geografske lokacije ili čak fiksnog identiteta postaje zastarjela, reakcionarna u novoj mobilnoj kulturi. Projekt su činila 4 performansa koja su se u tri dana perpetuirala po različitim lokacijama od 23. do 29. rujna.