Clubture

Local expression

Nositelj
Udruga za razvoj audio-vizualne umjetnosti - Metamedij
Partneri
Udruga za razvoj audio-vizualne umjetnosti - Metamedij
Godina
2003
Mjesta
Pula

Projektom se osnažuje lokalna umjetnička, civilna i ekološka scena putem neformalne edukacije, tribina, primjene znanja naučenog kroz edukativni dio i organiziranjem multimedijalnih happeninga gdje se primjena naučenih sadržaja objedinjava. Konceptualno, događanja projekta Local expression vezana su eksperimentalnim pristupom novim medijima i audio-vizualnoj kulturi.

Pula - Na Rtu Marlera u Puli, 19. travnja, održan je glazbeni program metamedia session te performance ''SOS za Jadran'' – formiranje ljudskog štita na obali kao simboličkog čina koji ukazuje na potrebu zaštite Jadrana i potpisivanje peticije. U večernjim satima odvio se i tradicionalni “beach happening” s live act-om: Morski, dj-evima: Marino, Cube, Swift i vj-evima: Illectric, T.L.

U MMC-u Luka, 22. travnja, održana je tribina povodom Dana Planete Zemlje, a razgovaralo se o projektu Družba Adria i potrebi očuvanja Jadranskog mora.

U bivšoj vojarni K. Rojc u Puli, 16. i 17. svibnja, održana su otvorena vrata K. Rojca. U dva dana održano je više različitih događanja - izložba plakata, predstavljanje udruga u Rojcu, koncert na kojem su nastupili Grozgi + Morski – live act i dj cube, skate session (ekstremni sportovi), graffiti radionica i hip hop party na kojem su nastupile lokalne snage: DJ Bole (Brooklyn zoo) Shadow mc, Mc finest.

U uvali Draga u Puli , 21. lipnja, održan je događaj pod nazivom solsticij u sklopu kojeg su upriličene edukativne radionice: Kreativna radionica UV dekoracije i scenografije i Tehnike kreativnog mišljenja. Održana je i eko akcija čišćenja priobalja, te performance na udaraljkama i open air party na kojem su nastupili: Cube, Swift, Marino + gosti , te VJ Illectric i UV dekoracije.