Clubture

Urbana kultura i edukacija

Nositelj
Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture - K.V.A.R.K.
Partneri
UKE - Urbana kultura i edukacija
Godina
2003
Mjesta
Križevci

Križevci - U atriju gradske galerije 19. lipnja održana je Izložba grafičkog dizajna na kojoj su radove predstavili - Tina Muller/izložba fotografija, diplomski rad “Stolac”; Dora Bilić/izložba fotografija, diplomski rad “Lampa”; Vedran Kasap/animacija, diplomski rad “Vozilo”; Martin Pohl/izložba fotografija, diplomski rad “Alat za vrt”, Krešimir Đurić i Vanja Cuculić. Isti dan u prostoru udruge Safehouse održan je koncert grupe Motus. U Pučkom otvorenom učilištu u Križevcima 20. i 21. lipnja prikazane su video projekcije i održano je predavanje o animiranom filmu i Zagrebačkoj školi animiranog filma.

U prostorima križevačkogg ogranka Matice hrvatske od 27. do 29. lipnja bila je postavljena video/sound instalacija GentlJunk exp. kolektiva: Ameican beauty/Američka ljepota. U prostorima udruge Safehouse 28. lipnja održana je DJ radionica (predavači su bili DJ THX 1138 i DJ Luka), a nakon radionice uslijedila je prezentacija elektronske glazbe/party. Idući dan, 29. lipnja, također u udruzi Safehouse, prikazani su filmovi na temu ekologije: ''Baraka'' i ''Koyaanisqatsi'' te su projicirane fotografije novinara Ottonea Novosela koje prikazuju križevačko smetlište.

Križevci - Festival Urbane intervencije uključio je umjetničke akcije hrvatskih i talijanskih umjetnika (studenata Akademije likovnih umjetnosti Brera) u užoj jezgri Križevaca od 9. do 17. rujna s ciljem poticanja kreativnog razvoja male sredine (Vesna Bolanča, Andrea Cerini, Andrea Chessa, Kruno Jošt, Jerko Macura, Mihovil Markulin, Claudia Nanni, Vedran Perkov, Boris Šincek, Tanja Topolovec, Saša Živković). Boris Šincek održao je predavanje i radionicu na temu urbanih intervenciija i urbanih diverzija, prikazani su filmovi Bambino Vegetariano & Chicken of Tomorrow, nastupali su izvođači elektronske muzike: Calimero the lunatic (Kž), predstavaljen je novi album demo s promo cdima/ ADALIN’S CLOUDEE CLO + Vjing Gentljunk exp. kolektiv, a predstavljena je i knjiga ''Sve priče'' u kojoj su i tri križevačka autora.

U cyber caffeu Safehouse 27. rujna održan je koncert grupe RDK. U Matici hrvatskoj 3. listopada održano je predavanje Uvod u video aktivizam i rikazani su filmovi iz video aktivističke teorije. Idući dan, 4. listopada, također u Matici hrvatskoj, prikazane su projekcije ranih američkih reklama i propagandnog materijala.

U prostorima križevačkog radija 12. listopada emitirana je radio emisija Otpor glazbom - predstavljanje križevačke scene, a sudjelovali su organizatori UKE-UI festivala, predsjednici udruga mladih, mladi muzičari Križevaca.