Clubture

KOMIKABOOM!04

Nositelj
Autonomni kulturni centar Attack
Partneri
Autonomni kulturni centar Attack, Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture - K.V.A.R.K., Udruga za promicanje kultura Kulturtreger, Kulturno - umjetnička udruga Romb, Građanska organizacija za kulturu - GOKUL, Mirovna grupa mladih Dunav, Udruga Z.V.U.K., BUKA - Bjelovarska udruga za kulturnu aktivnost, BUM - Buzetska udruga mladih, Udruga I
Godina
2004
Mjesta
Zadar, Pula, Zagreb, Šibenik, Križevci, Pregrada

Program je usmjeren na direktnu akciju radioničarskog tipa kako bi se smanjio konzumentski, a pojačao interaktivan dio događaja. Koncept programske linije je da se kroz seriju radionica (fanzina) u kojima crtaju gostujući atrip-autori/kolektivi i književnici/e na domaću scenu uvede strip kao relevantna kategorija stvaralaštva te ga se približi široj publici koja je izgubila interes zbog nedostatka informacija i novca. Uz svaku radionicu održani su i izložba i infopult na kojem se promoviraju do sada nastala strip izdanja.

U prostoru udruge Zadar snova u Zadru, u klubu Metamedia u Puli i u Skvotu u Zagrebu u suradnji sa strip-kolektivom Stripburger iz Ljubljane održane su radionice strip fanzina, izložba te je predstavljena mlađa slovenska strip scena - Koco (Matej Kocjan), Andrea Kladnik, Ivan Mitrevski i Dani Kavaš.

U bivšoj vojarni Karlo Rojc u Puli, u Klubu mladih u Šibeniku i u privatnom stanu u Zagrebu u suradnji sa strip-kolektivima Entropija iz Subotice i Kosmoplovci iz Beograda te ostalim autorima izvan kolektiva (Pančevo, Vršac) održane su radionice strip fanzina, izložba te predstavljanje srpske strip scene - Wostok, Jarmila Sabo, Alexandar Opačić i Danijel Savović.

U Infoshopu Kvark u Križevcima, u Klubu Udruge Forum mladih u Pregradi i u zagrebačkoj Močvari održana je promocija/izložba novog strip albuma Komikaze#3 i koncert benda Mandelbrot.