Clubture

/’fu:bar/ glitch art arhiva

Nositelj
Format C
Partneri
Autonomni kulturni centar Attack, KA - Matrix - Udruga za društveni razvoj, Platforma za društveni centar Čakovec
Godina
2020
Mjesta
Karlovac, Zagreb, Čakovec

Turneja se sastojala od video glitch art radionica koje su bile namijenjene traženju, dokumentiranju i kataliziranju začudnih i estetičnih grešaka u digitalnim sustavima pokretne slike. Polaznici su reinterpretiranjem pokretne slike stjecali primijenjene vještine rada s digitalnim videom i slobodnim softverom te iskustvo suvremenog likovnog oblikovanja osnaženog poznavanjem pojmova formata, spremnika, kodeka, programa i licenci kao gradbenih elemenata suvremenog digitalnog ekosustava. Radionicama su prethodila kratka izlaganja o raznim metodama, tehnikama i praksama glitch stvaralaštva. Digitalna djela nastala na #fubar_edu radionicama uključuju se u petogodišnju #fubar_expo arhivu, koja će po dovršetku projekta biti distribuirana transnacionalnim mrežnim prostorom.

Karlovac - Prvo događanje projekta održano je 14. i 15. rujna u prostoru Male Scene HD-a, a sastojalo se od dvije video glitch art radionice: Praktičan uvod u Gl1t̷c̛ḩ ̸ ͢Aŕt i Tehnike i trikovi Vid̅e̕o̡ G̶lit̗c͗h̺a. Radionicama su prethodila kratka izlaganja o raznim metodama, tehnikama i praksama glitch stvaralaštva, a u prostoru Male scene HD bila je u vrijeme radionice predstavljena i arhiva video djela međunarodne glitch umjetnosti prikazane 2019. u programu zagrebačkog /’fu:bar/ glitch art festivala.

Zagreb / online - Drugo događanje održano je 12. i 13. prosinca, a sastojalo se od dvije online besplatne video glitch art radionice: Praktične Vid̅e̕o̡͢Art osnove i Napredne G̶lit̗c͗h̺ tehnike.

Čakovec / online - Treće događanje projekta sastojalo se od dvije online besplatne glitch art radionice: Osnove Gl1t̷c̛h ̸ umjetnosti i Slika kao zvuk i tekst koje su održane 14. i 15. prosinca.