Clubture

Putokaz

Nositelj
Udruga za promicanje urbane kulture A.R.L.A.
Partneri
Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja "Revolucija", Udruga za umjetnost i stvaralaštvo Reart
Godina
2020
Mjesta
Valpovo, Osijek, Đakovo

Valpovo - Događanja su se odvijala u sklopu dvodnevnog Reunited festivala u kompleksu dvorca Prandau-Normann 12. i 13. lipnja, a uključila su izložbu fotografija putopisca Hrvoja Ivančića s njegovih afričkih putovanja i putopisno predavanje pod nazivom Sjeverni Kivu: Zaboravljeno srce Afrike, zatim izložbu ArtBeat stickera, plakata i flyera partnerske udruge Revolution i prezentaciju udruga Arla, Reart i Revolution. Udruga Arla predstavila se s fanzinom u koji su ukomponirali zanimljive trenutke, fotografije, tekstove i ostale materijale koji govore o 10 godina festivala ARLA koji se svakog kolovoza održava u Đakovu. Udruga Reart je prilikom predstavljanja izložila svoju zbirku naslovnica fanzina na temu trash poezije. Održana je i radionica izrade fanzina. Tijekom svih događanja trajala je slušaona na kojoj su glazbu birali valpovački DJ-evi.

Osijek - Događanja su se odvijala u sklopu dvodnevnog festivala Reart, 19. i 20. lipnja, na poljani ispred kompleksa osječke Tvrđe i u unutarnjim prostorijama udruge Slama. Prvi dan u prostorijama udruge Slama u Tvrđi održana je izložba fotografija s puta oko svijeta Hrvoja Jurića koji je navečer održao putopisno predavanje. Drugi dan održana je radionica recikliranja poezije “UsPutne riječi” na kojoj su predstavljene dadaističke cut-up metode i likovno-literarne metode kombiniranja postojećih izdvojenih materijala s ciljem kreiranja nove umjetničke smislene cjeline. Radionica je poslužila i kao uvod u radionicu izrade fanzina. Do kraja dana sve tri udruge predstavile su se posjetiteljima, a cijeli program je oba dana bio popraćen glazbom koju je puštao DJ Davor Ileš iz udruge Revolution.

Đakovo - Finalni dio suradničke turneje održao se 29. kolovoza u sklopu višednevnog festivala urbane kulture Arla – na nekoliko lokacija u gradu: Strossmayerov park, kuća Reischmann i gradski korzo. U Strossmayerovom parku postavljene su izložba stickera udruge Revolution i izložba naslovnica fanzina udruge Reart te je održano predstavljanje sve tri udruge, radionica recikliranja poezije “UsPutne riječi” i radionica izrade fanzina. Na gradskom korzu putopjesnikinja Maja Klarić prezentirala je svoj Bookmobile, a navečer je u kući Reischmann na gradskom korzu održala i putopisno predavanje.