Clubture

Strike a pose!

Nositelj
Društvo za promicanje queer kulture kroz sport i rekreaciju - Queer Sport Split
Partneri
Udruga Flamingo, Plesna udruga Nimeta
Godina
2020
Mjesta
Zagreb, Split, Zadar

Zagreb - U Buena Vista klubu 2. listopada održana je vogue radionica koju je vodio Gregor Krammer iz Austrije na kojoj se učio vogue femme, a dio radionice bio je posvećen chantingu (chanting ili komentiranje integralni je dio ballroom kulture i njene glazbe). Nakon radionice, održan je razgovor o vogueu i ballroom kulturi, o utjecaju voguea na samopouzdanje i sliku o sebi. Navečer je održan vogue party ‘90s & 00s Kiki Ball’ i natjecanja u kategorijama: vogue old way, vogue new way, vogue femme, runway, face, vogue to anything.

Split - U Domu mladih u Splitu 24. listopada održane su 3 vogue radionice: Vogue femme, Runway i Hands and arms koreografija. Održan je i razgovor o vogue kulturi ‘Po’ure vogue kulture’ sa sudionicima radionice. U zadnjem dijelu programa, na Vogue Practice Ballu, publika je primijenila u praksi ono što su naučili o vogue balovima (tj. natjecanjima) te pokrete koje su naučili na dvije radionice plesa vogue i na runway radionici. Vogueri/ce iz Zagreba su vodili program i sudili na balu, s ciljem da se dočara kako to izgleda kad se natječe na pravom vogue balu. U opuštenoj atmosferi mnogi korisnici programa su se okušali u kategorijama vogue femme i runway.

Zadar - U MO Jazine II, 7. studenog održane su vogue radionice nakon kojih je uslijedio razgovor o vogue i ballroom kulturi.