Clubture

Cirkus na margini

Nositelj
Udruga za kulturu i sport Pozitivna sila
Partneri
Festival mediteranskog filma Split, Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Dobre Dobričević, Cirkus Kolektiv, Udruga za kulturu i umjetnost Punktum
Godina
2020
Mjesta
Lastovo, Split, Zagreb

Lastovo - U suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split i udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Dobre Dobričević, a u sklopu glazbenog festivala LAstovo.OTOK.GLAZBE 2020 španjolski cirkuski kolektiv Madame Gauc 13. kolovoza izveo je svoju 40-minutnu predstavu suvremenog cirkusa „Fil“ na plaži Mihajla, na otoku Lastovu. Izvedba predstave „Fil“ u Mihajli bila je prva uopće predstava suvremenog cirkusa na otoku Lastovu.

Split - Na Maloj sceni Doma mladih u Splitu od 18. do 24. kolovoza održan je cirkuski kamp s Robertom Magrom. U suradnji s Cirkus Kolektivom organizirana je sedmodnevna intenzivna radionica dramaturgije za suvremene cirkuske umjetnike s Robertom Magrom - cirkuskim dramaturgom, redateljem, profesorom na cirkuskim školama Europe i Latinske Amerike. Posljednja dva dana na radionici je prisustvovala i publika.

Zagreb - U sklopu programa Kino Cirkus u Klubu Močvara 12. prosinca prikazan je međunarodno nagrađivani dokumentarni film „Even When I Fall“ engleskih redateljica Sky Neal i Kate McLarnon. Film koristi vizualnu snagu cirkusa da pruži jedinstvenu perspektivu složenog svijeta trgovine ženama. (Trailer filma: https://www.youtube.com/watch?v=KmMb-RRrtJ8&t)