Clubture

Suvremeno u Zagorju 2022.

Nositelj
Kućni kolektiv
Partneri
Građanska organizacija za kulturu - GOKUL, Udruga za kulturu i sport Pozitivna sila
Godina
2022
Mjesta
Veliko Trgovišće, Kumrovec, Klanjec

Suvremeno u Zagorju 2022. program je gostovanja predstava iz područja suvremenih izvođačkih praksi s ciljem popularizacije i decentralizacije suvremene izvedbene umjetnosti i razvoja i edukacije nove publike na području Hrvatskog zagorja. Glavni cilj projekta je razvoj publike suvremenih izvedbenih praksi na način da se zainteresiranoj javnosti vizualno i teorijski približi suvremeni ples, pokret, cirkus i postdramsko kazalište, kao nadopuna na postojeću kulturnu ponudu koja je ipak nešto klasičnijeg, tradicionalnijeg umjetničkog usmjerenja. Decentralizacijom programa, izmicanjem iz zatvorenih izvedbenih prostora i inovativnim postavljanjem na javne prostore koji inače nemaju izvedbenu namjenu, cilj je omogućiti i onima koji možda nisu otvoreni prema otkrivanju suvremenih performerskih estetika da besplatno, a time i neobavezno sudjeluju kao publika ili samo usputni promatrači sa strane.

Veliko Trgovišće - U prostoru dvorišta osnovne škole Veliko Trgovišće, 8. lipnja, izvedena je predstava SO, španjolskog cirkuskog umjetnika Xampatita Pata. Događanje je okupilo brojnu zainteresiranu publiku zbog veće prijemčivosti programa i činjenici da je preporučena dobna skupina publike 5+.

Kumrovec - Na prostoru igrališta ispred Političke škole, 15. lipnja, održana je izvedba SPEKTAKL u produkciji Studija za suvremeni ples te režiji i koreografiji Irme Omerzo. Nakon izvedbe plesne predstave organiziran je koncert glazbenog dua La Papa.

Klanjec - Treće događanja održano u umjetničkoj rezidenciji Kuća Klajn, 4. prosinca, gdje je za ovu priliku posebno prilagođena predstava DOWL*Oracle u produkciji UO Objekt plesa. Izvedba je bila namijenjena starijoj populaciji, zainteresiranima za suvremeni ples i uobičajenim posjetiteljima događanja u Kući Klajn.