Clubture

cirko5A

Nositelj
bunike
Partneri
Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja "Revolucija", Udruga za promicanje urbane kulture A.R.L.A., Udruga za umjetnost i stvaralaštvo Reart
Godina
2023
Mjesta
Đakovo, Osijek, Valpovo

Cilj projekta bio je predstaviti suvremene cirkuske prakse kroz cirkusku izvedbu i radionicu cirkuskih vještina u Valpovu, Osijeku i Đakovu. Događanja su zamišljena kao interaktivni susret zračnih akrobatkinja, Antonie Rončević i Dunje Čučman, i svih zainteresiranih u vidu sudjelovanja na radionici cirkuskih vještina, a za izvedbeni dio projekta odabrane su teme prema motivima iz narodnih priča i predaja karakterističnih za gradove u kojima se gostuje, a koje izvođačice predstavljaju kroz suvremeni cirkus. Izvedbe i radionice bile su namijenjene svim dobnim skupinama.

Đakovo (17. lipnja) - Događanje je održano u sklopu Đakovo Galoop festivala. Održana je radionica Korak u cirkus na kojoj su polaznici upoznati s osnovama cirkuskih vještina na zračnoj svili. Nakon radionice uslijedila je izvedba Niti dvenih snova u kojoj je kroz formu suvremenog cirkusa gledateljima prikazana narodna priča o vilama.

Osijek (24. lipnja) - Događanje je održano u okviru Reart festivala. Održana je radionica fleksibilnosti i zračnih akrobacija Korak u cirkus koja je obuhvatila osnovne elemente zračnih disciplina te je bila prilagođena potpunim početnicima, prvenstveno djeci. Izvedba suvremenog cirkusa Neodrasli izvedena je u popodnevnim satima.

Valpovo (8. srpnja) - Događanje je održano u okviru Reunited festivala. Održana je radionica Korak u cirkus, na kojoj su polaznici upoznati s osnovama cirkuskih vještina na zračnoj svili nakon čega je uslijedila izvedba suvremenog cirkusa Katarina sablasna. Izvedba u formi dua na zračnoj tkanini inspirirana je povijesnim događajem, odnosno narodnom pričom Valpovačke sablasti koja se dogodila u dvorcu Prandau Normann.