Clubture

Radio na cesti 2017

Nositelj
KLFM - radio u zajednici
Partneri
Sinjski kulturni urbani pokret - SKUP, Koalicija udruga mladih - KUM, Udruga Pokretači alternativnog razvoja kulture - P.A.R.K., Platforma Doma mladih
Godina
2017
Mjesta
Split, Sinj, Šibenik

Projekt predstavlja domaću nezavisnu glazbenu scenu te demonstrira tehnološku jednostavnost i pristupačnost radio transmisije. Koncertni program na otvorenom organizira se u različitim gradovima u Hrvatskoj sa ciljem promocije nezavisne glazbene scene i mladih izvođača. Kroz edukativni dio programa korisnici se upoznaju s mogućnostima rada u radio produkciji. U ovogodišnjem ciklusu provedbe projekta Radio na cesti realizirane su radionice i koncerti nezavisnih izvođača u Splitu, Sinju i Šibeniku.

Split - Na platou ispred Doma mladih nastupili su AM:PM, Bizon, Cuisine Dub, Jan Kinčl, Regis Kattie i Kundyak Mezhie.

Sinj - U prostoru napuštene sinjske vojarne nastupili su: Gracin Band, Seine i Rolo, a zainteresirani su Sinjani i predstavnici partnerske organizacije S.K.U.P. dobili priliku informirati se o funkcioniranju radio postaje.

Šibenik - Kroz radionicu community streaming radija partneri iz udruge P.A.R.K. i ostali zainteresirani sudionici upoznati su s osnovnim principima rada radija u zajednici. Predstavljeni su konceptualni, tehnološki, programski i financijski elementi u želji da se zainteresiranima omogući da i sami pokrenu slični community projekt ili da priključe svoje radio sadržaje KLFM-ovima. U glazbenom dijelu programa, u večernjim su satima nastupili Cuisine Dub, Pi i SŠSŠ (Suši sa Šaranom).