Clubture

Kome treba poduzeće?

Nositelj
Centar za mirovne studije
Partneri
Vukovarska udruga kulturnog aktivizma - VUKA, Savez udruga Rojc, Mavena - 36 njezinih čuda
Godina
2017
Mjesta
Pula, Vukovar, Split

Izložba rekonstruira iskustvo radnika u kombinatu Borovo, promjenu njihove pozicije s obzirom na promjene u jugoslavenskom društvu, ali i dostupne strategije za artikulaciju njihovih interesa. Izložba otkriva Vukovar kao grad sa snažnom radničkom tradicijom. Izložba je u sklopu turneje predstavljena u Puli, Splitu i Vukovaru.

Pula - Prva izložba realizirana je u Puli u razdoblju od 15.9. do 30.9.2017. Uz kratko predavanje na otvaranju izložbe, realizirano je još nekoliko javnih događaja: posjet istraživača koji su sudjelovali na konferenciji Centra za kulturna istraživanja socijalizma Sveučilišta u Puli i posjet studenata pulske gimnazije. Za svaku od grupa organizirano je kraće predstavljanje izložbe.

Vukovar - Od 15.10. do 10.11. izložba je postavljena u Vukovaru u suradnji s Vukovarskom udrugom kulturnog aktivizma. Izložba je postavljena u prostoru knjižnice. Uz predavanje održano na otvaranju izložbe, organiziran je i panel o radničkim novinama na kojem je uz člana istraživačkog tima Svena Cveka govorila i Lidija Bancetić iz Instituta za povijest.

Split - Izložba je u razdoblju od 4.12. do 11.12. postavljena u prostoru Doma mladih Split.