English

Clubture

3. Clubture Forum - Dubrovnik

Datum održavanja: 18.06.2010 - 20.06.2010


Program:

+ 18.06 - Prvi dan: dobrodošlica, plenum, tribina i večernji program

15.00 – 16.00 Newcomers Session (Dobrodošli u Clubture - sve što treba znati o Clubtureu)
Prvenstveno osmišljena kako bi organizacijama omogućila upoznavanje s mrežom Clubture, ali je isto tako namijenjena svim onima koji su htjeli saznati više. Predstavljeno je djelovanje mreže, njeni ciljevi i razvoj programa, upravljanje mrežom, te načini uključivanja, a posebno je bilo govora o modelu programske razmjene Clubture-HR.


16.00 – 17.30 Clubture Plenum – Programska suradnja (prezentacije organizacija)
Kroz brze i dinamične prezentacije organizacija sudionica Foruma, predstavnici organizacija prezentirali su svoje projekte i programe, prostore u kojima djeluju i planove za budućnost. Ova sesija omogućila je svim sudionicima da se na zanimljiv način upoznaju s djelovanjem drugih organizacija, a stečena znanja i informacije služit će kao temelj ostvarivanja novih suradnji i učvršćivanju postojećih.


18.00 – 20.00 TRIBINA: Opstanak prostora nezavisne kulture
Na tribini pod nazivom Opstanak prostora nezavisne kulture bilo je govora kako o stvarnim, fizičkim prostorima u kojima organizacije nezavisne kulture djeluju, tako i o konceptualnom prostoru nezavisne kulture i njezinoj poziciji ili mjestu u ukupnoj kulturnoj produkciji u posljednjih desetak godina i danas. Kroz tribinu će se pokušati naći odgovore na pitanje o načinima opstanka stvarnih i konceptualnih prostora nezavisne kulture u kontekstu krize koja se odražava na uvjete rada nezavisnih kulturnih organizacija. Sudjeluju: Davor Mišković, Slaven Tolj, Ana Hilje Čagalj (Ured za kulturu grada Dubrovnika), sudionici i gosti Foruma Moderatorica: Emina Višnić, Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade - Pogon Večernji program


21.30 Teatar Lero
Ivo Vojnović: PSYCHE PELINGRADA
Režija: Davor Mojaš

23.00 Karis: Hula hoop performance

…zabava u Lazaretima!


+ 19.06 - Drugi dan: prezentacija, plenum i večernji program


10.00 – 10.30 Flash Info: Balkan Incentive Fund for Culture Hub
Prezentacija: Meta Štular (Asociacija, Ljubljana, Slovenija)
U kratkoj prezentaciji prezentirat će se novi Hub Balkan Incentive Fund for Culture i Platforma za Jugoistočnu Europu kojeg razvija Ministarstvo kulture Republike Slovenije.

10.30 – 11.30 Clubture Plenum – Programska suradnja (II. dio)
(prezentacije organizacija)

11.30 – 13.00 Clubture Plenum – Strategija razvoja mreže
(diskusija)
Clubture plenum okupit će članice mreže u diskusiji koja za cilj ima sagledati mogućnosti mreže u organizacijskom i programskom razvoju. Potrebe jačanja nezavisnog kulturnog sektora, te potencijali za kreiranjem novih modela suradnje, kao i unaprijeđenje postojećih bit će neke od važnih tema oko kojih će se okupiti ovogodišnji Clubture Plenum.

15.00 – 17.00 Clubture plenum – Strategija razvoja mreže (II. dio)

Večernji program
Nova Mokošica – Igralište u Novom domu
20.30 Izbor filmova iz produkcije Orlando Pictures
Udruga Žonglerata
Skateboarding demonstracija
Koncert:
Valetudo
Materijalna šteta
Prijetnja ogledalu
EMBASSY 516

…zabava u Klubu Orlando


+ 20.06 - Treći dan: evaluacija i večernji program

11.00 – 13.00 Evaluacija, zatvaranje Foruma Donošenje zaključaka i evaluacija Foruma Večernji program Klub Orlando, Branitelja Dubrovnika 41, Dubrovnik 18.00 – 20.00 Foto izložba – Iz ciklusa “Mladi dubrovački foto amater u udruzi Orlando” Projekcija video filma “Recesija” Autor: Igor Knežević