English

Clubture

Održan je 14. Clubture Forum u Osijeku, 24. - 26. rujna 2021.

30.09.2021

14. po redu Clubture Forum održan je od 24. do 26. rujna u Osijeku u partnerstvu s Udrugom za umjetnost i stvaralaštvo Reart iz Osijeka i u suradnji s Kurzivom – Platformom za pitanja kulture, medija i društva iz Zagreba.

Tijekom Foruma održane su radionice: CTHR info radionica na kojoj su prisutni mogli saznati više o temeljnom programu mreže: Clubture-Hr programska razmjena i suradnja kroz koji organizacije nezavisne kulture, umjetničke organizacije i neformalne inicijative provode suradničke projekte i turneje, radionica umrežavanja organizacija okupljenih oko mreže Clubture, radionica Online participacije na kojoj je predstavljen web forum Loomio koji služi grupnom odlučivanju, te radionica Osnova online streaminga. Od diskurzivnih formata Foruma u Kulturnom centru Osijek održana je javna tribina Sudioničko upravljanje i angažirana zajednica: Perspektive društvenih i kulturnih centara u Osijeku na kojoj su gosti govornici predstavili modele upravljanja u vlastitim kulturnim centrima i udrugama te Otvoreni razgovor o osječkoj kulturnoj sceni koji je održan u konferencijskoj dvorani Stare pekare, a kojim se nastojalo okupiti što veći broj pojedinaca, udruga i inicijativa koje sudjeluju u kulturnom životu zajednice kako bi zajednički analizirali potencijale i prepreke u pogledu programa, prostora za rad i predstavljanje rada, podrške i publike.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa u petak navečer u prostoru udruge Slama održana je izložba ilustracija stARTanje, noćna grafička akcija sitotiska na livadi u Tvrđi, uz glazbenu pratnju DJ Mefe, a subotu navečer Slamanje u čijem su programu bili bendovi Layka i South Central te DJ Problem, a predstavljena je i strip produkcija udruge Hrvatski autorski strip. 

 

Facebook galeriji možete vidjeti kako je protekao 14. Clubture Forum u Osijeku, a cijeli program 14. Foruma možete vidjeti na linku.